Предимствата на филтрите за въздух в автомобилите.

Публикувано от dmparts 04/06/2020 0 Коментари

Поддръжката на автомобили е важна част от притежанието  на автомобила и не се отнася само до измиването му всяка слънчева събота през лятото или приемането му за ГТП. Поддръжката на автомобил се отнася до различните части за автомобили и се грижите за тях възможно най-добре, включително да ги сменяте, когато стигнат до края на експлоатационния си период и - в случай на автомобилни части като въздушни филтри и поленови филтри - почистване и ремонт, за да ги получите възможно най-доброто представяне.

Тези филтри работят по подобен начин на кухненско сито, като задържат вредните емисии и частици .С течение на времето обаче те събират толкова много отломки и нежелани материали и биват запушени с лоша проводимост на въздуха. Когато това се случи, също може да има сериозни последици за по-нататъшната работа на системата, включително прегряване, така че проверката на състоянието на вашите въздушни филтри и цветен прашец е също толкова важна, колкото проверките на маслото и водата, които вече може да направите.

В това ръководство ще разгледаме предимствата на филтрите за въздух за автомобили и поленовите филтри, как работи всеки от тях и защо те трябва да са в горната част на списъка ви със задачи, що се отнася до поддръжка на автомобила.

Какво правят въздушните филтри?

Както подсказва името, въздушните филтри в колата ви поемат чист въздух отвън и го използват, за да поддържат двигателя и многобройните работни части хладни - както и вие и вашите пътници, разбира се. Самите филтри поемат свежия въздух, който преминава в и около автомобила и предотвратява навлизането на потенциално вредни материали във въздуха в различните системи в автомобила. Тези материали, като прах, прашец и изпарения, се улавят от филтъра и не им позволяват да влязат в колата и да създадат проблеми вътре в двигателя, горивото и изпускателните системи. Потенциално вредните материали могат да направят шофирането неприятно за водача, докато това може да доведе до запушвания в горивните системи и двигателя като цяло, като причини различни важни компоненти или да се смилат - причиняват щети - или да прегряват.

Най-добрите въздушни филтри на пазара помагат да се намери перфектният баланс между спиращите частици, влизащи в системата и позволяващи на всички важни въздух. Често откривате, че проблемите с прегряването се причиняват от блокирани въздушни филтри, които са уловили толкова много отломки и потенциално вредни материали, през които кислородът не може да попадне - и затова те трябва да бъдат или отстранени, почистени или заменени с нов въздушен филтър.

Собствениците могат да проверяват за признаци на повреда, като премахват филтрите, почистват ги и търсят явни дупки или доказателства за износване. Ако забележите някакви проблеми, тогава може да си струва да купите или поставите нов филтър, вместо да върнете повредения.

По-специално през пролетните и летните месеци има много хора, които страдат от състояния като сенна хрема. Това се дължи на дразнещи частици във въздуха, причинени от цветен прашец, отделен от цветя и растения, което води до проблеми като сърбеж на очите и кихане, които могат да затруднят шофирането. Важно е да ги сменяте ежегодно, така че да са готови да започнат да действат по време на пиковите периоди между април и септември - и отново през периода на прибиране на реколтата, когато земеделските производители ще създават прах, докато комбайните работят за работа в провинцията. Те също така спомагат за запазването на шофьорите и пътниците едновременно хладно и удобно, като не допускат частици и отпадъци от превозното средство, за да се предотвратят проблеми с дишането по време на път.

В обобщение, предимствата на въздушните филтри и поленовите филтри са:

- Предотвратяване на навлизането на потенциално вредни материали и отпадъци в двигателя и други ключови системи

- Предотвратяване на навлизането на прашец и други въздушни материали във вътрешността на автомобила за комфортно шофиране

- Те могат да бъдат надстроени до производителни части, за да повишат работата на двигателя и други работни компоненти, за да увеличат максимално потенциала на автомобила

- Плавният поток на въздух за изхвърляне на въздух може да помогне за подобряване на цялостната производителност и ефективност, като спести пари на собствениците за гориво и ремонт на сметките, като удължи живота на основните автомобилни части.

Грижете се за вашият автомобил , за да пътувате безопасно и комфортно.

Коментар